PAVLOVA TORT (e. beseetort)

Spiidi
Abikokk
2010-01-25 02:56:49
Tegin täna esimest korda Pavlovat ning retsepti vaadates olin natuke kõhklev suhkru koguses, tundus hirmuäratavalt palju, kuid kuna tegin esimest korda, siis ei julgenud ka suhkru kogust vähendada (Nigella retseptis oli veel 4 munavalge kohta isegi 50g rohkem suhkrut). Kook tuli mõnus, kuid tõesti väga magus. Huvitav, kas teile meeldibki nii magus Pavlova? Kui magusus välja arvata, siis õnnestus kook hästi. Ahjus oli täpselt 1,5h, jäi väljast mõnus krõbe ja seest meeldivalt vahukommine. Serveerisin vahukoore (ilma suhkruta) ja granadilliga.

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-01-25 08:14:28
Spiidi:
Tegin täna esimest korda Pavlovat ning retsepti vaadates olin natuke kõhklev suhkru koguses, tundus hirmuäratavalt palju, kuid kuna tegin esimest korda, siis ei julgenud ka suhkru kogust vähendada (Nigella retseptis oli veel 4 munavalge kohta isegi 50g rohkem suhkrut). Kook tuli mõnus, kuid tõesti väga magus. Huvitav, kas teile meeldibki nii magus Pavlova?
Spiidi, Sa võid ju proovida veidi suhkru kogust vähendada, aga: 1) kergelt hapukas kreem (vahukoor + kohupiim) ja marjad tasakaalustavad ju beseekihi magususe kenasti ära 2) kui liialt suhkrukogust vähendada, siis pole beseekiht seest mitte õhuline-vahukommine, vaid nätske-veniv. Ja see pole hea. Mina kasutan suuri munavalgeid. Veebist leidsin valemeid, et enamasti lisatakse 1 munavalge kohta 2 untsi suhkrut e. 56 grammi (mis 4 muna kohta teeb 225 g), aga "laskuda" võib kuni 1.5 untsini e. 42 grammini (x4=168 g). Siin on üks "Pavlova" retsept, kus 3 munavalge kohta on võetud 3 sl agaavinektarit.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Silx
Abikokk
2010-02-24 17:09:24
Minu pavlova:

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Kaare
Abikokk
2010-06-05 21:15:17
Minul ka nüüd esimene Pavlova katsetus tehtud. Tegin pisikesi koogikesi Nami-Nami retsepti järgi. Ei tea, kas asi oli veiniäädikas, aga beseele jäi äädika maitse juurde. Külalised küll aru ei saanud, sest nemad sõid koos vahukoore ja maasikatega, aga ise krõbistasin varem ühe besee ära ja selline häiriv maitse oli juures. Järgmine kord ei julge enam äädikat panna...

Koopatibi küpsetab...

Kaisu83
Kokaõpilane
2010-06-18 10:47:26
Minu pavlova jäi natuke liiga pruun ning ei tekkinud eriti krõbedat koorikut ümber vaid jäi venivaks. Küpsteasin tunnike ahjus, kraadid olid 150/130. Kas oleks pidanud kauem küpsetama madalama temperatuuriga? Jahtus tund irvakil ahjuuksega, oleks pidanud kauem jahtuma?
Sissela
Kokaõpilane
2010-06-18 20:09:19
Ma polnud pavlovat varem söönud, käisin täna Matildas ja maitsesin siis ära. No ma ei tea. Besee vahukoorega :D Siinne "haip" tekitas tunde, et see midagi väga erilist. Aga eks ma ikka proovin jaanipäevaks ise ka teha, halb pole, seda üldsegi mitte :)
Metsvaarikas
Abikokk
2010-06-23 14:09:37
Miline oleks minimaalne aeg seda kooki kuivatada? Kas mõnest tunnist piisaks enne katte peale panekut? Kooki tahaks juba täna süüa, besee ahjus, kuid jätsin lugemata selle osa, et besee tahab üleöö kuivada :(
Spiidi
Abikokk
2010-06-23 16:16:26
Metsvaarikas:
Miline oleks minimaalne aeg seda kooki kuivatada? Kas mõnest tunnist piisaks enne katte peale panekut? Kooki tahaks juba täna süüa, besee ahjus, kuid jätsin lugemata selle osa, et besee tahab üleöö kuivada :(
Ei ole üldse hullu, lase koogil lihtsalt ahjus maha jahtuda. Jääb kindlasti väga hea. :) Head Jaanipäeva!

le D?ner

ErleS
Abikokk
2010-06-23 19:48:23
Tegin sellise pavlova. Olen varem ka paar korda teinud, aga mu meelest tänane õnnestus kõige paremini. Või tundub suve esimene maasikatort lihtsalt nii hea :)
Koogi Kata
Abikokk
2010-07-11 14:46:47
Võtsin julguse kokku ja tegin sel nädalavahetusel oma esimese pavlova. Kohe söödi ära.
<< 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>